Sujuvoita työtä integroimalla järjestelmät

Integraatiot ovat olennainen osa lähes jokaista työstämäämme ohjelmistokehitysprojektia. Kehitämme ja ylläpidämme asiakkaillemme integraatioita myös jatkuvana palveluna.

Ohjelmistointegraatio yhdistää erilliset sovellukset ja järjestelmät niin, että ne voivat keskustella keskenään. Integraatiot poistavat manuaalisen tiedonsiirron tarvetta ja varmistavat datan eheyden.

Case

Asiakas perusti uuden tehtaan, johon asennettiin IT-järjestelmät ja integraatioprosessit. Vastasimme integraatiojärjestelmän asennuksesta ja käyttöönotosta ja olimme mukana integraatioprosessien kehityksessä ja testauksessa. Projektin yhteydessä ajanmukaistettiin integraatiojärjestelmän versio ja testattiin olemassa olevat prosessit.

Teemme useimmiten integraatioita jatkuvana palveluna. Tällöin voimme ottaa kokonaisvastuun asiakkaidemme integraatiotöistä.

Teknologiaa ja vuorovaikutusta

Meillä on osaamista integraatioalustoista, point-to-point – integraatioista ja integraatioista mikropalveluina. Voimme auttaa myös modernien pilvijärjestelmien ja perinteisempien on-premise -järjestelmien integraatioissa.

Integraatioiden parissa työskentelemisessä korostuvat vuorovaikutustaidot ja aloitteellisuus. Tekninen ratkaisu itsessäänkin voi olla haastava toteuttaa, mutta tyypillisesti aikaa vievin osuus integraatiokehityksessä on selvittää asiakkaan eri sidosryhmiltä, mitä dataa siirretään, missä muodossa ja minne.

Case

ATR Soft on kehittänyt Turun kaupungille Suomi.fi-integraatioita, jotka mahdollistavat kuntalaisille turvalliset palvelut 24/7.

Käyttäjän vahva tunnistautuminen Suomi-fi-palvelussa ottaa tunnistautuneen henkilöt tiedot talteen palvelua varten tietoturvallisuus huomioiden. Tunnistus on käytössä Turun kaupungilla kaikissa palveluissa, joissa käyttäjän henkilöllisyys pitää varmistaa.

Lue lisää →

Optimaalinen ratkaisu pilvi-integraatioihin

Pilviratkaisuja on otettu käyttöön vuosi vuodelta enemmän myös suurissa organisaatioissa. Monessa organisaatiossa ei kuitenkaan ole vielä haettu optimaalista ratkaisua pilvisovellusten integraatioihin.

Voimme auttaa sopivan pilvi-integraatiovälineen valinnassa. Otamme huomioon mm. asiakkaan teknologiastrategian, integraatioiden määrän, skaalautumistarpeet sekä kustannusrajoitukset.

PoC-hankkeella varmuutta

Yksi hyvä tapa varmistaa pilvi-integraatioiden teknologiavalinnan sopivuus on PoC-hanke (proof-of-concept). Hankkeeseen kannattaa valita mahdollisimman todenmukainen liiketoimintatapaus ja todelliset järjestelmät, jotka hankkeessa integroidaan valitulla välineellä.

PoC varmistaa välineiden vastaavuuden tarpeisiin ja vaatimuksiin. Samalla on mahdollista selvittää vastaukset mahdollisiin avoimiin kysymyksiin.

PoC varmistaa välineiden vastaavuuden tarpeisiin ja vaatimuksiin.
iPaaS-mallissa yrityksen ei tarvitse huolehtia taustapalvelimista eikä integraatioalustan päivittämisestä.

Integraatioalusta pilvipalveluna (iPaaS)

IPaaS tulee sanoista Integration Platform as a Service ja se viittaa integraatioalustaan, joka tarjotaan pilvipalveluna.

Tällä hetkellä menestyviä iPaaS-palveluja ovat mm. Boomi AtomSphere, MuleSoft Anypoint Platform, Microsoft Azure Logic Apps ja Oracle Integration Cloud Service.

Verrattuna perinteisiin palvelimiin asennettaviin integraatioalustoihin mahdolliset hyödyt ovat ilmeiset. IPaaS-mallissa yrityksen ei tarvitse esim. huolehtia taustapalvelimista eikä integraatioalustan asennuksesta tai päivittämisestä.

Lue lisää →

Integraatio-opas

Mitä integraatio on, miten se kannattaa toteuttaa ja mitä sillä voi saavuttaa.

Tutustu oppaaseemme →

Integraatiotarpeita?

Ota yhteyttä myynnissämme työskentelevään Juhaniin.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.