Ota kaikki irti datasta – hyödynnä tekoälyä

Voimme auttaa käyttötapauskohtaisesti optimoitujen ChatGPT:n kaltaisten ratkaisujen kehittämisessä. Meillä on osaamista myös koneoppisen hyödyntämisestä vaativissa tuotantoympäristöissä.

Case: Tietoturvallinen ChatAI-sovellus

Edelliseltä vuosikymmeneltä alkaen tekoälyn tutkimus on kokenut uuden nousukauden ja monista tekoälyn käytännön sovellutuksista on tullut osa jokapäiväistä elämäämme. Suurelle yleisölle näkyvimmät edistysaskeleet on tehty luonnollisen kielen käsittelyn (NLP) ja suurten kielimallien (LLM) parissa, kun massiivisella määrällä laskentatehoa ja dataa on luotu ChatGPT:n kaltaisia ratkaisuja.

ChatGPT voi tehostaa merkittävästi ihmisten tekemää työtä. Yritysten sisällä on myös paljon dataa alihyödynnettynä. ChatGPT vie kuitenkin käyttäjän syöttämän datan Euroopan ulkopuolelle, mikä on ongelmallista GDPR-näkökulmasta. ChatGPT:n kanssa on myös oltava tarkkana luottamuksellisen tiedon osalta.

Olemme kehittäneet ChatAI-ratkaisun, joka etsii vastaukset käyttäjän kysymyksiin asiakasyrityksen omasta datasta. Ratkaisu myös pyörii asiakkaan omassa Azure-ympäristössä ja huomioi, mitä dataa eri käyttäjäryhmien vastauksissa saa hyödyntää.

Varaa 30 min demo →
Koneoppiminen ei ole enää ns. musta laatikko, vaan tehokas työkalu, jonka päätelmiä voi jäljittää ja todentaa.

Monipuolisilla koneoppimisen kirjastoilla

Suurin osa nykypäivän tekoälysovellutuksista perustuu koneoppimiseen (ML). Nimensä mukaisesti konetta, eli ohjelmistoa, opetetaan datalla. Sen perusteella kone oppii tekemään itsenäisesti johtopäätöksiä samankaltaisesta tietosisällöstä.

Kehittyneet ja kaikkien saatavilla olevat tekoälykirjastot ja
-pilvipalvelut tekevät tekoälyn hyödyntämisestä aiempaa yksinkertaisempaa. Sen sijaan, että tyypillisessä ohjelmistokehitysprojektissa olisi tarpeena kehittää itse tekoälyä, nykyisin voidaan hyödyntää olemassa olevia tekoälyratkaisuja osana toteutettavaa ohjelmistoa.

Case: Tärkeän tiedon korostaminen dokumenttimassasta

Tärkeä informaatio voi usein hukkua asiakirjojen paljouteen. Suurta määrää dokumentteja on mahdotonta käydä ihmisen toimesta läpi.

Opetimme FinBERT-kielenymmärrysmallin tunnistamaan huolto- ja tarkastusraporteista toimenpide-ehdotuksia. Kehitimme myös käyttöliittymän niiden löytämiseen, selaamiseen ja korostamiseen dokumenteissa.

Tekoälyprojektien riskiä minimoimme asiakkaillemme mm. todistamalla saavutettavan hyödyn ihan projektin alussa.

Proof of Concept todistaa hyödyn

Organisaatioissa kertyy päivittäin isot määrät dataa. Tunnistamalla prosesseja, joissa ihminen tekee ison datamäärän perusteella johtopäätöksiä, voi löytää koneoppimiselle sopivan käyttökohteen.

Voimme todistaa koneoppimisella saavutettavissa olevat tulokset ja tarkkuustason asiakkaan omalla datalla nopealla ja keveällä Proof of Concept -projektilla.

Koneoppimiselle sopivia käyttötapauksia ovat esim. tärkeän tiedon korostaminen dokumenttimassasta sekä virheiden havaitseminen valmistusprosessissa.

Tekoälyopas

Mitä tekoäly on, mitä tarkoittaa koneoppiminen ja mitä sillä voidaan saavuttaa?

Tutustu oppaaseemme →

Tarve tekoälykumppanille?

Ota yhteyttä myynnissämme työskentelevään Juhaniin.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.