Tarina alkoi Raisiosta vuonna 2000

ATR Soft sai alkunsa, kun sen omistajat Esa Aaltonen, Mika Reinilä ja Raimo Tammero, yhdistivät omat, yhdeksänkymmentäluvun puolivälissä perustetut yrityksensä.

”Me olimme silloin nuoria, innokaita ohjelmistokehittäjiä. Halusimme silloin tehdä oikeastaan pelkästään ohjelmistokehittämistä. Haimme asiakkaita, joilla oli jokin tarve, mitä muut eivät olleet osanneet ratkaista”, yksi perustajista, ja nykyinen hallituksen puheenjohtaja Mika Reinilä kertoo.

Ensimmäinen, jaettu toimisto

”20 vuotta sitten, kun aloitimme, ATR Soft oli aikalailla erilainen kuin nyt. Se oli pieni, oikeastaan vaan me kolme omistajaa muodostimme ATR Softin. Teimme kaikki tiukasti töitä asiakkaille eli olimme sellainen pieni asiantuntijayritys.

Ensimmäinen toimipiste oli Raisiossa Tuotekadulla. Siellä olimme yhdessä CadOn nimisen SOLIDWORKS-jälleenmyyjän kanssa. Meillä oli siellä yksi huone.”

Haimme asiakkaita, joilla oli jokin tarve, mitä muut eivät olleet osanneet ratkaista.
Toivottavasti olemme tulevaisuudessa isompi ja voimme palvella enemmän asiakkaita.

Tänään ja vuonna 2031

”Tänä päivänä ATR Soft on työnantajana aikalailla erilainen kuin silloin alussa. Nyt meitä on paljon enemmän, mikä on hieno asia. Meillä on paljon erilaisia asiantuntijoita ja eri tyyppisiä ihmisiä ja heidän kanssa on upeaa tehdä yhteistyötä. Nyt meidänkään ei enää tarvitse olla lukkiutuneita ohjelmistokehitykseen, vaan voimme tehdä paljon muutakin.

Vuonna 2031 olemme varmaan samanlainen idealtaan kuin nyt. Toivottavasti olemme isompi ja voimme palvella enemmän asiakkaita ja sitä kautta kasvattaa liiketoimintaa. Tulevaisuudessa voi olla mahdollista mikä vain, jopa se, että voimme esimerkiksi kasvaa niin, että fuusioidumme muihin yrityksiin esim. ostamalla tai yhteistyökuvioilla.”

Parasta yli 20-vuotisessa historiassa

“20 vuoden aikana parasta on ollut nimenomaan erilaisten ihmisten tapaaminen ja tutustuminen, niin työntekijöiden, asiakkaiden kuin yhteistyökumppaneidenkin kanssa. Haastavinta on tietysti ikävien päätösten tekeminen, jos liiketoiminta ei toimi tai on huono vuosi.

Jos nyt tapaisin ne nuoret innokaat kehittäjät 20 vuotta sitten, niin en osaisi muuta sanoa kuin hyvää matkaa, se on mukava matka. Kannattaa lähteä.

Parasta meillä on yhteisö. Kaikki työntekijät, asiakkaat ja yhteistyökumppanit. Yhdessä tekeminen on kaiken työn perusta.”

20 vuoden aikana parasta on ollut nimenomaan erilaisten ihmisten tapaaminen ja tutustuminen. On ollut mukava matka.