Työstä ja sen tekemisestä ATR:llä

Artikkelin lukuaika

4 min

”Kun on koko ajan työ ja tarkoitus, ei ehdi ajatella turhia tai viisastella.”
– Tuomas Kyrö

Työ

Me ATR Softissa pyrimme välttämään ihmisten karsinointia keinotekoisiin tiimeihin tai yksiköihin, koska emme halua rajoittaa ihmisten koko potentiaalin hyödyntämistä. Meillä uuteen projektiin voidaan lähtökohtaisesti ottaa mukaan kuka tahansa yrityksemme asiantuntija. Toki käytännössä mahdollisten asiantuntijoiden joukko projektia käynnisteltäessä on rajallisempi, mutta osallistua voi pienemmälläkin roolilla, jos on projektista kiinnostunut. Projektiorganisaatiolla on ajankäytön suunnittelussa aina haasteensa, mutta projektitoimistomme (PMO) auttaa ja tekee päätöksiä eri projektien välisistä priorisoinneista.

Projekteissamme toteutettavien ratkaisujen runko vaihtelee uusimmista pilviteknologioista, jotka itse pääsemme suunnittelemaan alusta alkaen, vuosien varrella useiden eri toimijoiden tekemiin toteutuksiin. Vaikka meillä on pitkäaikaisia työmaita, joissa tehdään töitä vuosia samoilla teknologioilla, monella asiantuntijallamme teknologiapaletti vaihtuu paljon useammin. Teemme projektitoteutukset aina asiakkaidemme kanssa yhdessä sovitun mukaisesti ja pyrimme tuomaan oman näkemyksemme hyvästä toteutuksesta selväksi.

Etätyötä joskus lähes päätoimisesti tehneenä voin suositella ainakin ajoittaista toimistoelämää ja työkavereiden kanssa keskustelua muustakin kuin työstä. Toimistoelämän ulkopuolella työkavereita voi houkutella vaikkapa sankarillisiin urheilutekoihin: Kuinka moni esimerkiksi menisi yksin vetäisemään Cooperin testiä tai uimaan tai lenkille ennen aamukuutta? Tiedän kyllä itsekin muutaman, mutta sopiva porukka saa monesti myös hieman empivät liikkumaan – vaikka sitten sählykentälle, jos ei toimiston pöytäjalkapallo kelpaa liikunnaksi. Meillä ainakin tällaisia porukoita on muodostunut.

Tarkoitus

Asiantuntijoidemme työpäivä täyttyy projekti- tai tuotekehitystehtävistä – suurimmalla osalla omalla toimistolla työtä tehden. Työn merkitys sen tekijälle määrittyy usein asiakkaan liiketoiminnan ja palveluiden kehittymisen kautta. Moni meistä saa suoraa palautetta asiakkaalta ja pääsee näkemään, mihin asiakas ratkaisujamme omassa toiminnassaan käyttää. Jotkut puolestaan löytävät työn merkityksen teknisestä näkökulmasta: palkinto tulee toimivasta algoritmistä tai oivalluksesta uusien komponenttien käytössä.

Viime aikoina olemme päässeet konsultteina ohjaamaan ja projektipäällikköinä johtamaan asiakkaidemme projekteja. Projektipäällikkömme ovat pystyneet hyödyntämään pitkää alan kokemustaan viemällä projekteja oikeaan suuntaan. He pääsevät monesti näkemään projektin laaja-alaisen vaikutuksen asiakkaan toimintaan.

Ajattelu ja viisastelu

Ajattelun suuntautuessa työhön, sen tekemiseen ja järkevöittämiseen, työnteon arviointikin kohdistuu oikeisiin asioihin. Toimintamalleihin, liiketoimintaan ja oman työn sisältöön liittyvä pohdinta on aina tervetullutta. Projektit ja tuotteidemme kehityssuunta määrittelevät tehtävät, joihin meillä voi osallistua, mutta yrityksemme ja asiakkuuksiemme kehittämisessä pyrimme huomioimaan toiveet tehtävien sisällöstä. Jos halukkuus vaikkapa hallinnollisiin tehtäviin kasvaa, voimme tarkoituksella hakea suurempia projektikokonaisuuksia. Esimerkiksi julkisella puolella tämä konkretisoituu suurempien toimituskokonaisuuksien tarjouskilpailuihin osallistumisena.

Palautteen antaminen on meillä tehty helpoksi. Sitä voi toteuttaa sähköisten kanaviemme kautta tai yksinkertaisesti kaikkien yrityksen työntekijöiden juttusille kävellen. Yrityksen omistajiinkin törmää päivittäin paitsi konttorilla, myös osallisina eri projekteissa.

ATR:n toimintaan liittyvää tietoa jaamme avoimesti sähköisissä kanavissamme: tietoja myyntitapahtumista, tarjouksista ja sopimuksista, harrastusryhmien toiminnasta ja yhteisistä tapahtumista. Yrityksen tulosta ja muita mittareita käydään läpi koko yrityksen kattavissa palavereissa 1-2 kuukauden välein.

Vaikka luovuus kukkii joutilaisuudessa, uskon, että Tuomas Kyrön sanoissa on totuuden siemen – toki työn ja tekemisen suuntaa pitää vähän ohjailla ja viisastelunkin voi tulkita monella tavalla. Jos työskentely ATR:llä kiinnostaa, ota ihmeessä yhteyttä, niin jutellaan!