ICT ShowRoom 2020 tuomariston silmin

Artikkelin lukuaika

1 min

Nopeaa pitchausta

Tuomariston työ oli erittäin mielenkiintoista, vaikka kahden minuutin aikaraja esitysten kuuntelemiseen oli hyvin maltillinen. Onneksi kokeneemmat tuomarit osasivat jakaa työn osiin ja vastaavasti huolehtia aikataulun pitämisestä. Töiden joukossa oli runsaasti erilaisia pelejä, asiakasyritysten teknisiä toimeksiantoja ja opiskelijoiden innovatiivisia tuotteita. Kuvassa on ohjelmisto- ja laitteisto-osaamista yhdistelevä Lixie Universal Tuner.

Voittajien on helppo hymyillä

Tiukan pistelaskun tuloksena tämän vuoden voiton vei FireScape, joka yhdisteli lisättyä todellisuutta, pelillistämistä ja koneoppimista. Lopputuloksena oli peli, jonka tavoitteena oli opettaa nuorille paloturvallisuusmerkkejä ja niiden oikeanlaista sijoittelua. Tuomaristoa ihastutti erinomainen idea, toteutus ja vakuuttava myyntipuhe. Projektiryhmään kuuluivat Timo Haavisto, Oskar Blomberg, Miguel Fernándes, Samuel Hovi, Joonas Muukkonen, Antti Muunoja ja Duy Vu.

Kiitos Turun ammattikorkeakoulun ja yliopistojen opiskelijat ja opettajat. Turkuun syntyy tulevaisuudessakin innovaatioita ja kelpo ammattilaisia!