Vapaus voittaa etätyön nurjat puolet

Artikkelin lukuaika

2 min

Pöytäfutis

Yhdessä oppiminen, tekeminen ja hauskanpito on ollut aiemmin hyvin oleellinen osa kulttuuriamme. Meillä ei kuitenkaan ole, eikä meille tule ohjeistusta, joka vaatisi tekemään töitä toimistolta.

Helsingin Sanomat uutisoi, että suomalaisten yritysten suhtautuminen etätyöhön on tiukentunut, ja ihmiset halutaan konttorille useita kertoja viikossa.

Etätyö on vähentänyt yhteisöllisyyden tunnetta myös meillä. Yhdessä oppiminen, tekeminen ja hauskanpito on ollut aiemmin hyvin oleellinen osa kulttuuriamme.

Meillä ei kuitenkaan ole, eikä meille tule ohjeistusta, joka vaatisi tekemään töitä toimistolta. Mielestämme jokaiselle meistä kuuluu muuttuneessa maailmassa vapaus valita työntekotapamme.

Haluamme kuitenkin kannustaa kaikkia kohtaamaan työkavereitaan myös kasvokkain, koska näemme siinä hyötyjä atr-softereillemme ja meille yrityksenä.

3 hyvää syytä vierailla toimistolla

Toimistollamme Turun Kupittaalla käy säännöllisesti vajaa viidesosa atr-softereistamme. Heitä jututtamalla nousee esille kolme selkeää syytä piipahtaa toimistolla:

1. Ihmiset. Toimistolla näet työkavereita kasvotusten ja tulet jutelleeksi myös työkavereille, joiden kanssa et tee suoraan töitä. Se lisää merkityksellisyyden ja yhteisöllisyyden tunnetta.

”Lounasta ei tarvitse miettiä etukäteen, sen kun menee valmiiseen pöytään. Samalla tapaa työkavereita omien töiden ulkopuolelta.”

2. Olosuhteet. Ilmastoitu toimisto, ergonominen työpiste ja oma rauha auttavat keskittymään.

”Minulla on kotonakin sähköpöytä ja kunnon toimistotuoli, mutta helteillä menen mielelläni ilmastoituun toimistoon. Toimistolla ei myöskään ole ylimääräistä, keskittymistä häiritsevää liikennettä selän takana.”

3. Arjen rytmittäminen. Kun työlle on oma aikansa ja paikkansa, on sen erottaminen vapaa-ajasta helpompaa. Työmatkaan voi yhdistää myös ulkoilun ja kuntoilun.

”Matka toimistolle on sopivan mittainen, että sen voi kävellä. Etänä ollessa miettii seitsemän aikaan illalla, että tarttis varmaan ulkonakin käydä tänään.”

Hybridityö on tullut jäädäkseen

Kysyimme keväällä atr-softereiltamme, miten he haluavat työskennellä tulevaisuudessa.

Lähes 80 % haluaa tehdä töitä enimmäkseen tai puhtaasti etänä. Lähes samansuuruinen osuus kokee, ettei online-työtapaan siirtyminen ole vaikuttanut heikentävästi työhyvinvointiin.

Hybridityö on selvästi tullut jäädäkseen ja meidän yritysten vastuulla on kehittyä maailman mukana.

Kiinnostaako ura joustavassa ohjelmistokehitystalossa? Tutustu rekry-osiossa avoimiin paikkoihin ja ole yhteyksissä!

Markkinointijohtaja