Mobiiliystävällinen luotonhallintasovellus palvelee PK-yritysten tarpeita

Lowell

”Käyttöliittymän uudelleensuunnittelu mahdollistaa olemassaolevien toimintamallien optimoinnin ja uusien tarpeiden priorisoinnin. Päivitetyn ratkaisun myötä myös operatiivista toimintaa saadaan kehitettyä uusien teknologioiden avulla.”

Sami Kulmala, Lead Software Engineer, ATR Soft Oy

Tarve

Lowellilla havaittiin, että eri kokoisilla yrityksillä on erilaiset tarpeet luoton hallinnassa ja yksi ratkaisu ei palvellut kaikkia asiakkaita yhtä hyvin. Lowellilla oli halu parantaa etenkin pienten ja keskisuurten asiakkaiden luotonhallintasovellusta, jonka seurauksena aloitettiin täysin uuden käyttöliittymän määrittely ja suunnittelu PK-asiakkaiden tarpeiden pohjalta.

Ratkaisun tuli olla mobiiliystävällinen, perinteistä web-käyttöliittymää unohtamatta. Suurin osa olemassa olevan luotonhallintasovelluksen toiminnoista piti toteuttaa myös uuteen ratkaisuun.

Ratkaisu

Työryhmässä toimi sekä Lowellin omaa henkilökuntaa että atr-softereita. Käyttöliittymä toteutettiin modernilla ohjelmistokehyksen mallilla. Projektin sivutuotteena rakentui uusi API-rajapinta perintäjärjestelmän tietojen käyttöä varten, jota voi käyttää tarvittaessa perintä osa-alueen alustatalouden pohjana.

Työtavat perustuivat soveltuvasti Agile käytäntöihin ja tuotantoon saatiin toimiva ratkaisu aikataulussa. Tämän jälkeen uusia ominaisuuksia on tehty ahkerasti ja kyseistä ratkaisuaihiota ollaan käyttämässä jo myös muiden maiden tarpeisiin.

Teknologiat

React, AWS, .NET5, REST

.NET5

AWS

React

REST