Software Developer

Ira Lindholm, 25

Miten minusta tuli ATR Softeri?
Lapsena minulla ei ollut mitään haaveammattia. Ahdistuin, kun sitä ei alkanut kuulua, enkä oikein tiennyt mitä haluan tehdä. Pelkäsin, löydänkö ikinä sitä omaa juttua. Tietysti välillä ajattelin, että olisipa kivaa olla vaikka lakimies, mutta ei minulla ollut mitään suurta motivaatiota niitä ajatuksia kohtaan, jonka voimalla olisin jaksanut päntätä niin paljon. Tein myyjän töitä, mutta ei sekään tuntunut täysin omalta.

Osallistuin työkkärin uravalmennukseen ja siellä tutustuin ensi kertaa IT-alaan. Kiinnostuin ja aloin lueskella aiheesta lisää. Toimistotyö, joka olisi vähän erilaista, alkoi kiehtoa minua. Hain seuraavassa haussa Turun ammattikorkeakouluun IT-tradenomiksi ja jouduin jonotuslistan hännille. Aivan viimehetkillä minulle soitettiin, että saan opiskelupaikan, vaikka todennäköisyys oli ollut tosi pieni. Minulle tuli vahvasti sellainen olo, että tällä on joku tarkoitus.

Opiskeluista pohja IT-osaamiselle

Ekana opiskeluvuonna oli tosi paljon ohjelmointia ja muuta IT-asiaa. Opiskelu oli tosi raskasta, mutta motivaatio oli hyvä. Oli niin paljon uutta ja mielenkiintoista opittavaa. Koulu oli yleispätevä ja sain sieltä hyvän alustuksen alalle. ATR:llä vasta olen varsinaisesti oppinut työelämässä tarvittavat taidot.

Aloitin ATR:llä työharjoittelijana ja tein kaikenlaisia firman sisäisiä hommia. Tässä vaiheessa en vielä koodannut. Harjoittelun jälkeen oli välillä epävarmaa, että riittääkö minulle töitä, mutta onneksi jotain aina löytyi ja jatkoin osa-aikaisena opintojen ohessa. Jossain kohtaa tuli ensimmäinen koodausprojekti, jossa pääsin tekemään asiakastyötä. Minun annettiin opetella ja koodata rauhassa ilman kiirettä. Minulla oli täällä hyvä opettaja, joka osasi laittaa mut ajattelemaan omilla aivoilla, eikä vain antanut valmiita vastauksia. Mitä enemmän teki, niin sitä enemmän oivalsi ja oppi. Kun palaset loksahti paikalleen, oli kiva huomata, että mähän osaan. Myöhemmin tein myös opinnäytetyöni liittyen ATR:n asiakasprojektiin. Valmistumisen jälkeen allekirjoitin vakituisen työsopimuksen.

Joustavat työskentelymahdollisuudet ovat tärkeitä

Nautin ATR:llä eniten siitä, että työ ja työajat ovat joustavia ja esimerkiksi lomat on tosi helppo sumplia. Asun Maskussa ja sen takia etätyömahdollisuus on minulle tärkeä. Täällä kaikki työkaverit ovat läheisissä väleissä ja ilmapiiri on hyvä. Kaikilta uskaltaa kysyä apua ja jos omiin hommiin kaipaa vaihtelua, voi uusia juttuja kokeilla, kunhan sopiva projekti löytyy. Nämä ovat tosi tärkeitä juttuja, kun vasta aloittelee työuraansa. Lisäksi olen tykännyt tosi paljon siitä, että meillä voi joka kuukausi käyttää yhden Learning Dayn ja opiskella jotain itseä kiinnostavaa uutta asiaa.

Tällä hetkellä olen ohjelmistokehittäjänä asiakasprojektissa. Kun aloitin tässä projektissa, piti mun opetella ihan uusi ohjelmointikieli. Aluksi se jännitti, mutta kun vaan aloin tekemään, huomasin että kun osaa yhden koodikielen tosi hyvin, auttaa se ymmärtämään ja oppimaan muita kieliä. Täällä oppii koko ajan uutta ja pitääkin pysyä aallonharjalla uusimmista alan jutuista, koska ne muuttuvat koko ajan. Meillä kaikki ohjelmistokehittäjät ovat asiakkaan kanssa tekemisissä, jolloin opitaan lisäksi esimerkiksi kommunikointia ja projektityöskentelyä. Välillä projekteissa puhutaan asiakkaan kanssa englantia ja olen huomannut, että kielitaito on vahvistunut ja uskallus puhua englantia on lisääntynyt.

Tulevaisuudessa haluaisin olla IT-projektipäällikkö. Kiire ei kuitenkaan ole, koska oman osaamisen kehittäminen koodarina projekteissa on tosi tärkeä pohja tulevalle. Tämä ala ja työ tuntuu nyt tosi omalta!

Lue lisää

ATR Softer Ville Oksanen

ATR Softer Ville Oksanen

People & Culture Specialist Ville Oksanen, 41Miten hyppäys Senior Software Engineer roolista People & Culture Specialistiksi tapahtui?Tässä on ehtinyt reilun 12 vuoden IT-uran aikana osallistua lukuisiin ATK-hankkeisiin monilla eri rooleilla. On kirjoitettu...

Kesätyönä etätyö – näin sujui etäkesä ATR Softilla

Kesätyönä etätyö – näin sujui etäkesä ATR Softilla

Päätin heti vuoden alussa, että nyt on aika hakea tosissaan koulutustani vastaavaa työpaikkaa. Opiskelin tuolloin neljättä vuotta tietotekniikkaa Turun yliopistossa. Laitoin CV:n kuntoon, tein LinkedIn-profiilin ja aloin käydä läpi Turusta löytyviä mahdollisuuksia....

ATR Soft is a software development company that produces software to support the business of companies. Our head office is in Turku, Finland and we also operate in Tampere, Finland. There are resellers for our products in Europe, North America, Asia and Australia.

Follow us

© ATR Soft Oy : Joukahaisenkatu 1 : 20520 Turku : Finland : +358 20 712 9620 : atrsoft@atrsoft.com : atrsoft.com