ICT Showroom on monivuotisen historian omaava tapahtuma, jossa Turun ammattikorkeakoulun, Turun yliopiston ja Åbo Akademin opiskelijat esittelevät ICT-projektikurssien tuotoksiaan. Olin ensi kertaa mukana tuomaristossa ja yllätyin positiivisesti, miten paljon kaikki opiskelijat olivat panostaneet projektitöihinsä. Projekteja esiteltiin tyylikkäillä julisteilla, mainoslehtisillä ja hyvin valmistelluilla esityksillä. Makeisiakin oli ständeillä tarjoilla.

Nopeaa pitchausta

Tuomariston työ oli erittäin mielenkiintoista, vaikka kahden minuutin aikaraja esitysten kuuntelemiseen oli hyvin maltillinen. Onneksi kokeneemmat tuomarit osasivat jakaa työn osiin ja vastaavasti huolehtia aikataulun pitämisestä. Töiden joukossa oli runsaasti erilaisia pelejä, asiakasyritysten teknisiä toimeksiantoja ja opiskelijoiden innovatiivisia tuotteita. Kuvassa on ohjelmisto- ja laitteisto-osaamista yhdistelevä Lixie Universal Tuner.

Voittajien on helppo hymyillä

Tiukan pistelaskun tuloksena tämän vuoden voiton vei FireScape, joka yhdisteli lisättyä todellisuutta, pelillistämistä ja koneoppimista. Lopputuloksena oli peli, jonka tavoitteena oli opettaa nuorille paloturvallisuusmerkkejä ja niiden oikeanlaista sijoittelua. Tuomaristoa ihastutti erinomainen idea, toteutus ja vakuuttava myyntipuhe. Projektiryhmään kuuluivat Timo Haavisto, Oskar Blomberg, Miguel Fernándes, Samuel Hovi, Joonas Muukkonen, Antti Muunoja ja Duy Vu.
Kiitos Turun ammattikorkeakoulun ja yliopistojen opiskelijat ja opettajat. Turkuun syntyy tulevaisuudessakin innovaatioita ja kelpo ammattilaisia!
Kirjoittanut Juha Järvinen

ATR Soft is a software development company that produces software to support the business of companies. Our head office is in Turku, Finland and we also operate in Tampere, Finland. There are resellers for our products in Europe, North America, Asia and Australia.

Follow us

© ATR Soft Oy : Joukahaisenkatu 1 : 20520 Turku : Finland : +358 20 712 9620 : atrsoft@atrsoft.com : atrsoft.com