Solidworks PDM on CAD-suunnittelussa käytetty ohjelma, joka mahdollistaa suunnittelutiedon reaaliaikaisen jakamisen paikallisesti ja hajautetusti. Sovellusta Pohjois-Amerikassa myyvä yritys, Hawk Ridge Systems, sai asiakkailtaan toiveita ohjelman uusiksi toiminnallisuuksiksi. Hawk Ridge Systems otti yhteyttä yritykseen, jonka kanssa oli tehnyt yhteistyötä jo aiemmin – suomalaiseen ATR Softiin.

Asiakaslähtöinen yhteisyritys

ATR Soft ja Hawk Ridge Systems päättivät perustaa yhteistyöyrityksen, Flex-X:n. Strategisen yhteistyön tarkoituksena oli kerätä kerätä suunnittelusovelluksia käyttäviltä asiakkailta palautteita ja reagoida niihin kehittämällä toiveiden mukaisia ohjelmistoja.

Yhdysvaltalais-suomalaisen yhteistyön ensimmäinen hedelmä on vuonna 2015 julkaistu xBOM-niminen laajennus Solidworks PDM Professional -sovellukseen. ATR Soft teki laajennuslisäosan, Hawk Ridges Systems testasi ohjelmaa ja hankki sille ensimmäiset pilottiasiakkaat. Tällä hetkellä xBOMilla on vakiintunut ja tasaisesti kasvava käyttäjäkunta Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa.

xBOM, ATR Soft, ui, kuvakaappaus

 

xBOM hallitsee osaluettelot

xBOM-laajennus sisältää toimintoja tehokkaaseen osaluetteloiden hallintaan, ja tarjoaa vaihtoehdon hintaville tuotteen elinkaarenhallintasovelluksille. xBOMin avulla käyttäjä voi sisällyttää tuotekokoonpanoon kaiken valmistuksessa tarvittavan (esim. muualta tulevat osat, käyttöohjeet, pakkaukset) ilman, että tuotteen 3D-malliin tarvitsee kajota. Myös muutokset tuotekokoonpanoon (esim. osan värin tai materiaalin vaihto) tai useat rinnakkaiset tuotekokoonpanot hoituvat ilman uusia suunittelijan tekemiä versioita CAD-piirroksiin. Samalla xBOM yhtenäistää tiedostojen nimeämisen ja hoitaa versiohallinnan. xBOM on integrointia kauneimmillaan.

“xBOM yhdistää CADin muihin järjestelmiin helpolla tavalla. Kyse on yksinkertaisista, mutta tärkeistä asioista, joilla vähennetään virheiden mahdollisuuksia.” – Eric Franc, ATR Softin kehittäjä

Tuottavaa yhteistyötä

xBOMin kehittänyt ATR Soft ylläpitää sovellusta, tarjoaa käyttäjätuen ja myy ohjelmaa Euroopassa. Hawk Ridge Systems kerää käyttäjäpalautetta, välittää toiveita uusista ominaisuuksista ja myy tuotetta Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Työn jakaminen kummankin osapuolen vahvuuksien mukaan on toiminut: ATR Soft on saanut tuotteelleen tehokkaan jakelijan koko Pohjois-Amerikkaan ja Hawk Ridge Systems uuden tuotteen myötä vahvan, helposti myytävän yhteistuotepaketin.

ATR Soft is a software development company that produces software to support the business of companies. Our head office is in Turku, Finland and we also operate in Tampere, Finland. There are resellers for our products in Europe, North America, Asia and Australia.

Follow us

© ATR Soft Oy : Joukahaisenkatu 1 : 20520 Turku : Finland : +358 20 712 9620 : atrsoft@atrsoft.com : atrsoft.com