ATR Softin duo-joukkue “ATR aamulenkki” nappasi pronssia 20-21.1.2017 Vierumäen urheiluopistolla järjestetyssä 24h hiihtokilpailussa. 24h hiihdossa on nimensä mukaisesti tarkoituksena hiihtää 24 tuntia niin monta kierrosta 3,6 km latua kuin ehtii. Eniten hiihtänyt voittaa. Osallistujia oli yli 250 ja kilparyhmiä soolo hiihtäjistä 8 hengen joukkueisiin. ATR Softin Jukka ja Juha osallistuivat kisaan duo-joukkueella. Kilometrejä joukkueelle kertyi vuorokaudessa 252 km. Se riitti tällä kertaa kolmanteen sijaan duo-joukkueiden sarjassa.

“Jos nyt jaksan viel tän yhden mäen yli, Onks sen jälkeen uusii mäkii? Onks sen jälkeen vielä mäkii? Onks sen…“ 

– Antti Tuisku, “Mä Hiihdän”

ATR Softin harvalukuinen, mutta aktiivinen aamulenkkiporukka lähtee lenkille ennen työpäivän alkua muutaman kerran viikossa melkein säässä kuin säässä. Syyskuussa päätimme osallistua kahden hengen joukkueessa Vierumäen urheiluopistolla tammikuussa järjestettävään 24h hiihtoon.

Palkintokoroke odottaa juhlallisuuksia Vierumäen urheiluhallin laidassa

Palkintokoroke odottaa juhlallisuuksia Vierumäen urheiluhallin laidassa

 

Lunta oli etelään turha odottaa aikaisin, joten lajiharjoittelu aloitettiin marraskuun puolivälissä lumettomuuden takia Paimion hiihtoputkessa. Ensimmäisellä kerralla oli sykkeet korkealla, polvet sattuivat eikä kilometrejä tullut montaa. Joulun tienoilla oli lunta saatu maahan sen verran, että siirryttiin Impivaaran 300m naperolenkille lykkimään tasatyöntöä. Lumitilanteen edelleen parantuessa päästiin kiertämään 1800m Nunnavuoren lenkkiä.

 • 20.1 14:00 JJ (Juha Järvinen): Matka kohti Vierumäkeä alkanut
 • 14:05 JJ: Herännyt ensimmäiset epäilykset jaksamisesta
 • 14:06 JJ: Herännyt ensimmäiset epäilykset vajaasta energian saannista
 • 15:45 JJ: Jukka haukottelee auton ratissa
 • 16:30 JJ: Lämpötilamittari näyttää -2C ja ulkona sataa vettä?

Vesisade vaihtui lumisateeksi siihen mennessä, kun auto kurvasi Vierumäen urheiluopistolle. Kisan alkuun oli 50 minuuttia. Yöpymistavarat vietiin urheiluhalliin ja tehtiin pieni tutustuminen huoltotiloihin. Sää onneksi kuivui ennen starttia ja olosuhteet kisan aikana ovat loistavat: -2 –  -7 astetta, ilma selkeä, ja tuuli enintään 5 m/s. 

ATR aamulenkki valmiina hiihtoon

ATR aamulenkki valmiina hiihtoon

Vähän ennen kuutta noin 70 hiihtäjää ryhmittyy ladulle starttiin ja klo 18:00 kiirii aloitusvihellys.

Valmiina lähtöön    Valmiina lähtöön

 • 18:00 JJ: Jukka aloittaa urakan. Jännittää
 • 18:10 JM (Jukka Merenluoto) Huomasin, että olisi kannattanut ottaa otsalamppu mukaan. Latu on osittain pimeä. Pertsaa mennään maltillisella vauhdilla ja syke matalalla jonkun otsalamppuhiihtäjän perässä. Ekan kierroksen lopulla alkaa kärkipään luistelijat mennä ohi. Pohdin, josko kannattaisi vetää itsekin seuraava etappi luistellen.
 • 19:00 JM: Eka vaihto. Juha ladulle ja vaihdan kuivan paidan ja menen syömään. – –
 • 19:20 JM: Ruoka oli hyvää (kanakastiketta ja vihanneksia). Menen hetkeksi lepäämään. Päätän ottaa luistelusukset seuraavalle kierrokselle. Tausta viihteeksi YLE areenasta Jari Sarasvuon “Tahdonvoima on väsyvä lihas” esityksen.
 • 20:20 JJ: Kanarisotto syöty ja tuijotan hallin kattoa

32466781765_941460363c_o   32088595800_6598889cb1_o   Jukka valmistautuu hiihtoetapille

 • 21:30 JM: Juha ladulla. Hän sanoi vetävänsä kevyemmin. Omat sykkeet oli vähän turhan koholla viime kierroksella. Seuraavaksi vedän pertsaa. Viime tauolla hallissa soi U2 klassikoita. Nyt raikaa uudempi musiikki.
 • 21:45 JM Tyyny on pehmeä. Vartin päästä mennään taas. 10 etappia jäljellä.
 • 22:20 JJ: Joku paistoi lettuja ladun viereisessä mökissä. Polar sanoo päivän aktiivisuudeksi 303%
 • 23:09 JM: otin sukset lämpimään kun ei pitoa tahtonut löytyä. Katsotaan jos se auttaa. Näistä nanogrip suksista ei oikein ota selvää.
 • 23:53 JM: Polarin aktiivisuus näyttää 562% ja 4. Etappi alkamassa. Mennään luistellen.
 • 04:00 JM: suihku oli virkistävä. Nyt hetken torkut ja sitten ladulle nauttimaan. Viime  kierroksella nanogrip sukset eivät pitäneet juuri ollenkaan. Turhauttavaa.
 • 05:00 JJ: Ekojen päikkäreiden jälkeen 10km tuntui pitkältä.

“06:14 Pala lohtusuklaata ja kylmägeeliä polveen niin taas kulkee. Kohta nousee aurinko. :)” – Jukka

 • 07:30 JJ: Aamupala vatsakramppien jälkeen maistui hyvälle
 • 09:07 JM: aurinko nousee. Latu näkyy. Hiihtosää ei voisi olla parempi. Elämä hymyilee vaikka väsyttääkin.
 • 09:20 JJ: Hiihto kulkee hienosti auringon noustua. Olisiko pahin selätetty?
Aurinko nousee Vierumäellä

Aurinko nousee Vierumäellä

Juha lähtee ladulle

Juha lähtee ladulle

 • 12:00 JJ: Jukka antaa muille tasoitusta ja hiihtää 11km sauvat väärissä käsissä

“13:30 Vihdoin kiinteää ruokaa. Ruokalassa soolohiihtäjä meinaa nukkua istuvallaan” – Juha

 • 16:15 JJ: Siirrytään kahden kierroksen taktiikkaan. Odotan Jukkaa vaihtopaikalla toisen kierroksen jälkeen. Jukka ei muista kahden kierroksen taktiikkaa ja jatkaa kolmannelle kierrokselle. Palaan sisälle lämpimään ja palaan vartin päästä ladunvarteen.
 • 16:30 JJ: Vatsakrampit hidastavat menoa ja energian saanti loppuu. Jukka komppaa hiihtämällä enemmän kierroksia
 • 18:00 JJ: 252km ja kolmas sija

 

ATR Aamulenkki palkintojenjaossa

ATR Aamulenkki palkintojenjaossa

 

Juhan Polar     Jukan Polar

Teksti ja kuvat Juha Järvinen ja Jukka Merenluoto

ATR Soft is a software development company that produces software to support the business of companies. Our head office is in Turku, Finland and we also operate in Tampere, Finland. There are resellers for our products in Europe, North America, Asia and Australia.

Follow us

© ATR Soft Oy : Joukahaisenkatu 1 : 20520 Turku : Finland : +358 20 712 9620 : atrsoft@atrsoft.com : atrsoft.com