Miten hyppäys Senior Software Engineer roolista People & Culture Specialistiksi tapahtui?
Tässä on ehtinyt reilun 12 vuoden IT-uran aikana osallistua lukuisiin ATK-hankkeisiin monilla eri rooleilla. On kirjoitettu testiskriptejä, ajettu suorituskykytestejä, säädetty servereitä, koodattu Javalla ja C#, käpistelty eri tietokantoja, osallistuttu käytettävyyssuunnitteluun, tyylitelty UI:ta eri työkaluilla ja frameworkeilla.
Montaakaan IT-projektin penkkiä ei ole jäänyt kokeilematta. On ollut upeita projekteja, epärealistisia aikatauluja, uusia teknologioita, onnistumisia, epäonnistumisia, mutta ennen kaikkea upeita ihmisiä. Onko se sitten keski-iän kriisiä vai vain nälkää tehdä jotain muuta, mutta jotenkin se ohjelmointimaailma ei enää tunnu omalta tontilta.
PC-hommista P&C-hommiin
Onneksi meillä on ATR Softissa mahdollisuus työnkiertoon. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että työntekijä keskustelee esihenkilönsä kanssa omista kiinnostuksen kohteista ja varsinkin siitä, mikä ei niinkään enää kiinnosta. Välillä sitä vaan kaipaa jotain muuta ja tähän on nyt pyritty hanakammin tarttumaan. Esihenkilö vie terveiset PMO-pöytään, missä keskustellaan mahdollisista vaihdoista tai avautuvista positioista.
Ainahan siirto ei tapahdu nopeasti eikä yritys voi ihan kaikkea tarjotakaan. Kaipaamaansa työnkuvaa ei ehkä juuri sillä hetkellä tarjota kenellekään asiakkaalle. Mutta on se sitten ainakin nostettu pöydälle odottamaan. Mielihän voi tästä vielä muuttua ja jotain ”edes vähän sinne päin”-tekemistä saattaa putkahtaa esiin, mikä motivoi työpäivää.
Itselleni nousi esiin houkutteleva rooli, kun meidän People & Culture -henkilö Ringa ilmoitti jäävänsä äitiysvapaalle. Pesti olisi pituudeltaan siis noin kaksi vuotta ja sisältäisi kaikkea, mitä perinteisessä HR-roolin mielikuvassa vain voi keksiä ja vielä vähän päälle. Ringa on pyörittänyt koneistoa todella mallikkaasti jo parin vuoden ajan, joten mistään ihan pienistä korkokengistä ei olisi tässä kohtaa kyse.
Työssä olisi paljon uusia ihmisiä, useita yhteistyökumppaneita, työhakemuksia, rekryä, haastatteluja, muistamisia, uusien ATR-softereiden tukemista ja paljon sitä, mitä ei koodausprojekteissa niinkään kohtaa, mutta ovat ehdottomia toimivan yrityksen pyörimiselle.
Rohkeasti kohti uusia haasteita
Tässä olisi nyt noin kuukausi aikaa ottaa koppia P&C asioista. Uutta on paljon, mutta ikuisena optimistina uskon, ettei vastaan tulee paljonkaan mahdottomia tehtäviä. Haastavia varmasti ja niitä kuuluukin tulla. Työpäivät tulevat siis jatkossa keskittymään enemmän ihmisiin, mikä on aivan huikeeta!
Senior Software Engineer titteli saa siis siirtyä (ainakin toistaiseksi) pöytälaatikkoon ja esiin vedetään People & Culture Specialist. Muutama tärkeä siivu P&C kakusta siirrettiin sisäisesti muille henkilöille tasaamaan työkuormaa. Noviisina tuskin saan ihan samaa päivässä aikaan kuin pitkän linjan ammattilainen. Teen kaikkeni ja katsotaan mihin se kantaa.
Kiitos ATR Soft luottamuksesta 🙂