People & Culture Specialist

Ville Oksanen, 41

Miten hyppäys Senior Software Engineer roolista People & Culture Specialistiksi tapahtui?

Tässä on ehtinyt reilun 12 vuoden IT-uran aikana osallistua lukuisiin ATK-hankkeisiin monilla eri rooleilla. On kirjoitettu testiskriptejä, ajettu suorituskykytestejä, säädetty servereitä, koodattu Javalla ja C#, käpistelty eri tietokantoja, osallistuttu käytettävyyssuunnitteluun, tyylitelty UI:ta eri työkaluilla ja frameworkeilla.

Montaakaan IT-projektin penkkiä ei ole jäänyt kokeilematta. On ollut upeita projekteja, epärealistisia aikatauluja, uusia teknologioita, onnistumisia, epäonnistumisia, mutta ennen kaikkea upeita ihmisiä. Onko se sitten keski-iän kriisiä vai vain nälkää tehdä jotain muuta, mutta jotenkin se ohjelmointimaailma ei enää tunnu omalta tontilta. 

PC-hommista P&C-hommiin

Onneksi meillä on ATR Softissa mahdollisuus työnkiertoon. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että työntekijä keskustelee esihenkilönsä kanssa omista kiinnostuksen kohteista ja varsinkin siitä, mikä ei niinkään enää kiinnosta. Välillä sitä vaan kaipaa jotain muuta ja tähän on nyt pyritty hanakammin tarttumaan. Esihenkilö vie terveiset PMO pöytään, missä keskustellaan mahdollisista vaihdoista tai avautuvista positioista.

Ainahan siirto ei tapahdu nopeasti eikä yritys voi ihan kaikkea tarjotakaan. Kaipaamaansa työnkuvaa ei ehkä juuri sillä hetkellä tarjota kenellekään asiakkaalle. Mutta on se sitten ainakin nostettu pöydälle odottamaan. Mielihän voi tästä vielä muuttua ja jotain ”edes vähän sinne päin”-tekemistä saattaa putkahtaa esiin, mikä motivoi työpäivää.

Itselleni nousi esiin houkutteleva rooli, kun meidän People & Culture -henkilö Ringa ilmoitti jäävänsä äitiysvapaalle. Pesti olisi pituudeltaan siis noin kaksi vuotta ja sisältäisi kaikkea, mitä perinteisessä HR-roolin mielikuvassa vain voi keksiä ja vielä vähän päälle. Ringa on pyörittänyt koneistoa todella mallikkaasti jo parin vuoden ajan, joten mistään ihan pienistä korkokengistä ei olisi tässä kohtaa kyse.

Työssä olisi paljon uusia ihmisiä, useita yhteistyökumppaneita, työhakemuksia, rekryä, haastatteluja, muistamisia, uusien ATR Softereiden tukemista ja paljon sitä, mitä ei koodausprojekteissa niinkään kohtaa, mutta ovat ehdottomia toimivan yrityksen pyörimiselle. 

Rohkeasti kohti uusia haasteita

Tässä olisi nyt noin kuukausi aikaa ottaa koppia P&C asioista. Uutta on paljon, mutta ikuisena optimistina uskon, ettei vastaan tulee paljonkaan mahdottomia tehtäviä. Haastavia varmasti ja niitä kuuluukin tulla. Työpäivät tulevat siis jatkossa keskittymään enemmän ihmisiin, mikä on aivan huikeeta!

Senior Software Engineer titteli saa siis siirtyä (ainakin toistaiseksi) pöytälaatikkoon ja esiin vedetään People & Culture Specialist. Muutama tärkeä siivu P&C kakusta siirrettiin sisäisesti muille henkilöille tasaamaan työkuormaa. Noviisina tuskin saan ihan samaa päivässä aikaan kuin pitkän linjan ammattilainen. Teen kaikkeni ja katsotaan mihin se kantaa.

 

Kiitos ATR Soft luottamuksesta 🙂

Lue lisää

Kesätyönä tuntikirjausjärjestelmän mobiilisovelluksen toteutus

Kesätyönä tuntikirjausjärjestelmän mobiilisovelluksen toteutus

Joona Uutela & Joakim RiikonenMiten sujui kesä ATR Softilla?Kesätyönä tuntikirjausjärjestelmän mobiilisovelluksen toteutus   Kesätyökausi 2021 on saatu onnistuneesti päätökseen. People & Culture vastaavamme Ville haastatteli kesätyöntekijöitämme Joonaa ja...

Miten meni koronavuosi – noin niin kuin henkilöstön mielestä?

Miten meni koronavuosi – noin niin kuin henkilöstön mielestä?

Teemme ATR Softilla kattavan henkilöstökyselyn joka kevät. Tänä vuonna kysely tehtiin maaliskuun lopussa. Takana oli kovin erilainen vuosi ja mietimme paljon henkilöstön jaksamista ja fiiliksiä. Jo ennakkoon oli tiedossa, että poikkeuksellinen vuosi aiheutti...

ATR Soft on ohjelmistokehitystalo, joka tuottaa softaa tukemaan yritysten liiketoimintaa. Päätoimipisteemme sijaitsee Turussa ja toimimme myös Tampereella. Tuotteidemme jälleenmyyjiä löytyy Euroopasta, Pohjois-Amerikasta, Aasiasta ja Australiasta.

Seuraa meitä

© ATR Soft Oy : Joukahaisenkatu 1 : 20520 Turku : Finland : +358 20 712 9620 : atrsoft@atrsoft.com : atrsoft.com