Haluaisitko päästä eroon rasittavista rutiineista: osien ja tiedostojen oikeasta nimeämisestä, levyjen taivutuspiirrosten tekemisestä, eri osien etsimisestä, PDF-tiedostojen tekemisestä, ERPin päivittämisestä ja niin edelleen? Hyviä uutisia luvassa.

CUSTOMTOOLS automatisoi SOLIDWORKS-rutiinit

CUSTOMTOOLS on suositun CAD-sovellus SOLIDWORKSin lisäosa. Tietokoneavusteisen suunnitteluprosessin aikana syntyy valtavat määrät dataa. CUSTOMTOOLS optimoi tuon datan hallintaa ja automatisoi pakollisia rutiineja. Se avustaa suunnittelijaa koko prosessin ajan – suunnittelun aloittamisesta tuotantoon siirtymiseen asti.

Älykästä suunnittelua

Suunnittelija joutuu normaalisti tekemään paljon asioita käsin, yksi kerrallaan. CUSTOMTOOLSin avulla monet näistä tehtävistä hoituvat muutamalla hiiren klikkauksella. Suurin osa CUSTOMTOOLSin toiminnoista hoituu toki käsin SOLIDWORKSilläkin, mutta CUSTOMTOOLS tekee ne automaattisesti – huomattavan paljon nopeammin ja ilman virheitä.

Räätälöity sopimaan sinulle

CUSTOMTOOLSin asennuksen yhteydessä se konfiguroidaan vastaamaan asiakkaan tarpeita. Ei ole siis tarvetta muuttaa omia työskentelytapoja, vaan CUSTOMTOOLS muokataan toimimaan sinun tapojesi mukaisesti. Jokaisen yrityksen tarpeet ja työskentelyprosessit ovat erilaiset, ja CUSTOMTOOLS konfiguroidaan niiden mukaan.

Yhtenäisyyttä yhdessä työskentelyyn

Suunnitteluprosessin aikana syntyy paljon dataa ja paljon tiedostoja. Kun suunnittelijoita on useita, yhteisten pelisääntöjen merkitys kasvaa: kaikkien pitää muistaa tallentaa tiedostot sovittuihin paikkoihin ja nimetä eri osat ja tiedostot sovitulla tavalla. CUSTOMTOOLS automatisoi tallentamisen ja nimeämisen, niin että osat ja tiedostot ovat aina oikeissa paikoissa, oikeilla nimillä – ja helposti kaikkien löydettävissä.

Osien ominaisuudet moneen käyttöön

Luodulla osalla voi CUSTOMTOOLSin myötä olla lähes rajattomasti nimettyjä ominaisuuksia: valmistetaanko osa itse vai ostetaanko se valmiina muualta, kuka on valmistanut osan, mistä materiaalista se on tehty, kuinka se pintakäsitellään, millä värillä jne. Kaikki tämä tieto voidaan myös ohjata yrityksen toiminnanohjausjärjestelmän (ERP) käyttöön.

Yritys voi määritellä käyttöönsä omat sanakirjat. Kun jollekin osapuolelle pitää toimittaa piirros tietyllä kielellä, tarvitsee vain valita oikea kieli, niin CUSTOMTOOLS tekee sanakirjan avulla halutun dokumentin. Osalle voi myös määritellä sen valmistusprosessin: tekeekö operaation kone vai ihminen, mikä valmistusvaihe on, kauanko sen suorittaminen kestää jne.

Osien löytäminen helpompaa kuin koskaan

Aiemmin luodun osan löytäminen voi olla hankalaa ilman tiedonhallintajärjestelmäsovellusta (PDM). CUSTOMTOOLSin hakutoimintoa voi käyttää paikallistamaan osan sen nimen, projektin, luontipäivämäärän tai minkä tahansa osalle annetun ominaisuuden perusteella – edes poistumatta SOLIDWORKSistä.

Automaattinen tiedostonmuunnos

Monesti suunnitteluprojektin päätyttyä pitää tuotantoon tai muualle suunnittelutiimin ulkopuolelle toimittaa koko joukko eri dokumentteja. CUSTOMTOOLS osaa automaattisesti tehdä piirrokset levyn taivutusta tai laserleikkuria varten. Se osaa automatisoida tiedostoformaattien muunnokset PDF-, DXF-, JPEG- ja muihin muotoihin sijoittaen syntyneet tiedostot siististi omiin kansioihinsa. Se tekee monisivuisen PDF-tiedoston kaikista SOLIDWORKS-rakennelmaan liittyvistä piirroksista muutamalla hiiren klikkauksella.

Tiedot vaivattomasti toiminnanohjausjärjestelmään

Siirryttäessä suunnittelusta tuotantoon pitää sunnitteludata saada vietyä yrityksen toiminnanohjausjärjestelmään. Ilman integraatiota pitää tiedot kopioida yksitellen, mutta CUSTOMTOOLSin ERP-integraation ansiosta tiedot siirtyvät helposti järjestelmästä toiseen. Luoduista rakennelmista se poimii yksittäiset osat ja kokoaa osaluettelot (BOM) unohtamatta yhtään objektia. Käsin tehtynä tietojen siirtoon voi kulua useita työpäiviä tai jopa viikkoja. CUSTOMTOOLSin avulla siirto sujuu muutamassa minuutissa.

Yhteenveto

CUSTOMTOOLS on kokoelma aputyökaluja, joiden käyttö säästää rahaa vähentyneiden virheiden ja nopeutuneen suunnitteluprosessin ansiosta. Se automatisoi manuaalisia tehtäviä, auttaa luomaan yhtenäisiä käytäntöjä, jakaa helposti tietoa eri osapuolille, päivittää ERPin tiedot ja paljon muuta. Se helpottaa kaikkien elämää.

Ellet halua hukata aikaasi rutiineihin, vaan keskittyä suunnitteluun, hanki CUSTOMTOOLS käyttöösi. Voit kokeilla kaikki toiminnallisuudet sisältävää sovellusta ilmaiseksi – ostat tuotelisenssin vain, jos olet tyytyväinen. Kysy lisätietoja!

ATR Soft on ohjelmistokehitystalo, joka tuottaa softaa tukemaan yritysten liiketoimintaa. Päätoimipisteemme sijaitsee Turussa ja toimimme myös Tampereella. Tuotteidemme jälleenmyyjiä löytyy Euroopasta, Pohjois-Amerikasta, Aasiasta ja Australiasta.

Seuraa meitä

© ATR Soft Oy : Joukahaisenkatu 1 : 20520 Turku : Finland : +358 20 712 9620 : atrsoft@atrsoft.com : atrsoft.com