Joka vuosi Turun korkeakoulut (Turun Ammattikorkeakoulu,  Turun Yliopisto ja Åbo Akademi) järjestävät ICT Showroom -tapahtuman. Tapahtuma antaa opiskelijoille mahdollisuuden esitellä tekemiään projektejaan. Lisäksi tapahtumassa järjestetään kilpailu kaikkien projektien kesken, ja yksi projekti valitaan kaikkien joukosta tapahtuman voittajaksi. Tavanomaisesti kilpailun tuomaristona toimii paikallisten yritysten edustajat. Tänä vuonna ICT Showroom juhli kymmenennettä vuottaan ja järjestäjät päättivät tuoda tapahtumaan toisen tuomariston perinteisen lisäksi.

”Old Stars” tuomaristo koostui henkilöistä jotka olivat aiempina vuosina voittaneet ICT Showroomin. Ja täten allekirjoittanut pääsi osallistumaan tähän upeaan tapahtumaan vielä uusiksi, tuomarin toimessa.

Osallistuvia opiskelijajoukkueita oli yli 50. Ja koska kilpailuun osallistuville projekteille ei juuri anneta mitään rajoitteita, niin joukkoon mahtui monenlaista toteutusta. Opiskelijat olivat ratkoneet muun muassa miten pienentää moottorin käymisestä syntyvää meteliä tai miten saada kerättyä tietoa ihmisten liikkeistä ostoskeskuksissa. Tai vaikkapa miten saada työterveyshuollosta tai paloturvallisuudesta mielenkiintoisempaa. Myös kotibileiden tai miksei vaikkapa ravintolan musiikin valintaan löytyi ratkaisu. Lisättyä todellisuutta (Augmented Reality) hyödynnettiin tarjoamalla interaktiivisempaa korjausopasta isoille laitteille.

Myös pelit olivat vahvasti edustettuna. Messuständeiltä löytyi pelattavaa mobiilipeleistä virtuaalitodellisuudessa pelattaviin seikkailupeleihin. Näiden parissa olisi helposti saanut vietettyä koko päivän.

Osaaminen ei siis ollut päässyt laskemaan siitä, kun itse osallistuin opiskelukavereideni kanssa vuosien 2009 ja 2010 kilpailuihin. Vuoden 2009 kilpailusta mukaan tarttui kunniamaininta, joka innosti yrittämään lisää ja seuraavana vuonna saatiin sitten voitto Signbook-projektillamme.

ATR Soft on ohjelmistokehitystalo, joka tuottaa softaa tukemaan yritysten liiketoimintaa. Päätoimipisteemme sijaitsee Turussa ja toimimme myös Tampereella. Tuotteidemme jälleenmyyjiä löytyy Euroopasta, Pohjois-Amerikasta, Aasiasta ja Australiasta.

Seuraa meitä

© ATR Soft Oy : Joukahaisenkatu 1 : 20520 Turku : Finland : +358 20 712 9620 : atrsoft@atrsoft.com : atrsoft.com